Vasa Concept

Vasa Concept on intialaisen fysioterapeutin Rajul Vasan kehittämä vaihtoehtoinen kuntoutusmuoto erityisesti aivo- ja CP-vamma potilaille. Vasa Conceptin ideana on teettää kuntoutujalla fyysisiä harjoituksia, jotka pakottavat aivojen vaurioituneet hermoradat löytämään uusia reittejä, jotta vammautuneet ruumiinosat saadaan toimimaan luonnollisesti.

Harjoituksissa käytetään apuna painovoimaa ja yksinkertaisia välineitä, kuten esimerkiksi jumppapalloa. Harjoituksia ja toistoja tulee paljon, joten kuntoutujalta vaaditaan korkeaa motivaatiotasoa. Rajul Vasa osallistuu jokaisen potilaan kuntoutukseen ja konsultoimme häntä suoraan.

Medirexissä on järjestetty keväällä 2018 Vasa Concept yhteistreenejä kerran kuukaudessa. Harjoitukset ovat kestäneet 2,5 tuntia/kerta ja ne ovat olleet kuntoutujille ilmaisia. Harjoituskerroilla kuntoutujilla on ollut mukana omaisia ja avustajia, jotka ovat tärkeässä osassa kuntoutusta. Yhteistreenit jatkuvat jälleen syksyllä.

Yhteistreenien syksyn 2018 aikataulu:
La 29.9. klo 12.00-14.30
La 27.10. klo 12.00-14.30
La 17.11. klo 12.00-14.30
La 8.12. klo 12.00-14.30

Vasa Concept harjoittelu perustuu aivojen uudelleen oppimiseen, hermoratojen uudelleen muotoutumiseen ja eri aivoalueiden uudelleen aktivoitumiseen aivovaurion jälkeen. Uudelleen oppiakseen aivot tarvitsevat paljon toistoja, jonka vuoksi harjoitusten toistomäärät ovat suuria. Tämä vaatii kuntoutujalta paljon, harjoituksia pitää tehdä myös kotona. Yhteistreeneissä muiden kuntoutujien tuki on ollut tärkeää. Motivaatio harjoitteluun nousee, kun näkee muidenkin tekevän paljon työtä ja saavuttavan upeita tuloksia.

Vasa Concept menetelmällä kuntoutujamme ovat saavuttaneet erittäin hienoja tuloksia, jotka näkyvät itse harjoituksissa ja mikä tärkeintä, kuntoutujan arjessa.

Syyskuussa järjestetään Vasa Concept kuntoutusleiri Savonlinnassa ja Kokkolassa. Kokkolan leiri järjestetään Keski-Pohjanmaan opistolla Kälviällä 10.-14.9.2018 ja se on kuntoutujille ilmainen. Kuntoutusleirille voit hakea sivulla https://www.vasaconcept.fi/category/kuntoutusleirit/.

Meiltä Medirexistä Merja Jelekäinen ja Krista Porthen ovat osallistuneet Intiassa Tohtori Vasan seminaariin "International Seminar of Vasa Concept for Cerebral Palsy" ja tämän lisäksi viiden päivän kuntoutus-workshopiin, jossa harjoiteltiin Vasa Conceptia käytännössä. Yhteistyömme Rajul Vasan kanssa on tiivistä.

Lue Keski-Pohjanmaan juttu Vasa Conceptista

Varaa aika netissä!

Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä!

Varaa aika

Sinua palvelevat

Marjo Junnola

Marjo Junnola

Fysioterapeutti, Neurologinen fysioterapia, Bobath, Voice massage, Vasa Concept

marjo.junnola(a)medirex.fi
Mia Peuraharju

Mia Peuraharju

Fysioterapeutti, Neurologinen fysioterapia, Bobath, Psykofyysinen fysioterapia,
Vasa Concept

mia.peuraharju(a)medirex.fi

044 500 2643

Krista Porthen

Krista Porthen

Fysioterapeutti, Lantionpohjan toimintahäiriöt, Geriatrinen kuntoutus, Lymfaterapia, Vasa Concept

krista.porthen(a)medirex.fi
Merja Jelekäinen

Merja Jelekäinen

Fysioterapeutti, Neurologinen fysioterapia, Bobath, Vasa Concept

merja.jelekainen(a)medirex.fi

044 3361 246


Fysioterapia - Menu: