OMT fysioterapi

Ortopedisk manualisk terapi är ett specialområde inom fysioterapin, OMT-fysioterapi, som fokuserar på undersökning och förebyggande ingrepp i vården av stöd- och rörelseorganen.

Begreppet om klientens helhetssituation utformas på basen av grunddata, noggrann undersökning samt ett kliniskt beslut. I undersökningen beaktas klientens hållning, mobilitet, neurologiska symptomer och man strävar till att hitta problemets ursprung med hjälp av provokatoriska tester samt beaktas kroppskontroll och funktionalitet. I praktiken kan vården i början bestå av olika manualiska metoder, såsom ledmobilisering, manipulering och behandling av mjukvävnader.

Spinal mouse


Spinal Mouse är en databaserad mätningsmetod, som ger snabbt och enkelt pålitlig data om ryggens läge och rörlighet. En professionell ryggradsundersökning ger den bästa grunden för planering av lämplig vård.

Behandling av Fascia


Diacutanisk fibrolys
Diacutanisk fibrolys är en metod, då man med hjälp av ett krokaktigt instrument behandlar mekaniska stramningar i bindväven för smärttillstånd i stöd- och rörelseorganen. Med hjälp av kroken når man djupare och noggrannare området som ska behandlas. Namnet diacutanisk betyder behandling på ytan, således inga hål görs i huden. Metoden kan användas i behandling av ärrvävnader som uppstår efter operationer, efter traumarelaterade tillstånd och bindvävsstramningar som orsakas av överbelastning. Behandlingsmetodens resultater har varit goda, bl.a. vid behandling av smärtor vid armbågsområdet, kroniska akillesseninflammationer, smärtor i knät samt vid många andra smärttillstånd i stöd- och rörelseorganen.
OMT-fysioterapiaa Medirexiss�.
OMT-fysioterapiaa Medirexiss�.

Vi betjänar dig

Juhani Taivela

Juhani Taivela

Fysioterapeut, OMT
Akupunktur
Fascia-behandling

Marko Mäkinen

Marko Mäkinen

Fysioterapeut, OMT
Akupunktur, Fascia-behandling
The Matrix Movement Specialist


Susanna Sinivirta-Mäkinen

Fysioterapeut, OMT
Akupunktur, Fascia-behandling
The Matrix Movement Specialist

Matias Mattila

Matias Mattila

OMT-specialicerande
Personal Trainer
Fascia-behandling, Akupunktur


Fysioterapi - Menu: