Fysioterapiprodukter

Vi har mångahanda produkter till försäljning, som stöder fysioterapi och som hjälper och underlättar klientens rehabiliteringsprocess. Dessa kan vara stöd eller tejper till skadade leder eller gymnastikredskap för att effektivera träningen hemma.

Produkterna som vi har till försäljning är av bra kvalitet och trygga att använda. Vi kan också gärna beställa en önskad produkt, om den inte för tillfället finns i lager.

Urval:

-KINESIOTEJP, som vi använder åt våra klienter till stöd i rehabilitering. Vi säljer också tejprullar för klientens egen bruk (OBS, tejparen bör ha en behörig skolning i tejpningsteknik).

-IDROTTSTEJP bl.a. för olika idrottsskador, såsom förstreckningar och stukningar.

- GUMMIBAND till stöd för gymnastik hemma. Gummibanden kan användas mångsidigt till vilken som helst extremit eller att öka muskelkraft, balans och stabilitet i ryggens rehabilitering. Gummibandet kan behändigt placeras på dörrhandtaget eller stolfoten.

-PRESSBOLLAR OCH VAX för rehabilitering av skador i händerna i syfte att öka muskelkraft- och uthållighet. I finger- eller handledsskador minskar presskraften mycket snabbt. Därför är det viktigt med hjälp av dagliga pressövningar med bollen/vax förbättra musklernas verksamhet och förebygga musklernas ytterligare krympning.

HÄLFÖRHÖJNINGSLAPPAR OCH -KUDDAR för problem i fötterna, t.ex. vård av hälpigg eller akillessenproblem.

TNS-SMÄRTBEHANDLINGAPPARAT (transkutanisk nervstimulation) för hemmabruk, kan hyras eller köpas. Elektriska smärtlindringsapparater har traditionellt anlitats till olika smärttillstånd, både till akuta- eller kroniska. Apparaten stimulerar blodomloppet och inverkar på smärtreglering genom portkontroll (elberöringsstimulanter hindrar smärtirritamenters fortskridning från ryggmärgen till hjärnan).

DERMAPUNKTURROLLER. Knölaktiga vassaktiga ”taggar” är refleksterapibehandling för att inverkan är samma som akupunkturbehandlingens. Effekten baserar på vårt eget inre fysiologiska system. I denna funktionsmekanism deltar också hudens viskeraliska reflekser, som t.o.m. inverkar på inre organernas funktion. Avlägsnar även stress.

-HÄLSODYNOR. Sömnens kvalitet kan förbättras med satsning på en högklassig, stabil och formad dyna. Det är inte obetydligt hurudan dyna du har. Människan tillbringar cirka en tredjedel av sitt liv sovande, därför är nackens läge vid sömn av stort betydelse för nackens välstånd. Bäst är att stöda nacksvanken med en stabil, formad dyna, vari nackens läge hålls neutralt hela natten och inte lutar eller svängs till olämpligt läge.

I vårt produkturval finns CURO PLUS(mini eller normal) och SISSELS dynor. Dynan kan tas hem på prov till en vecka, så att du kan testa vilken modell passar dig bäst.

PILATES SOFT BOLLAR, hjälpredskap till Pilatesaktig gymnastik hemma eller till träningar.

SISSEL BACK-STÖD, sittstöd som fastmonteras till bilsätet. Stöder korsryggen till rätt och bra läge på bilresor. Lätt fastmonterbar.

HUMAN TOOL, lös sittdyna av sadelmodell för ergonomiskt sittläge.

NERO-MASSAGEBÅGE TILL EGENHÄNDIG MUSKELMASSAGE OCH AVSLAPPNING

DYN AIR-LUFTKUDDAR, med Dyn Air kan du träna bl.a. kroppens balans/kontroll i sittande ställning, stående kan du träna balansen/ökande av vriststyrka och i vilken som helst annan position med endast fantasin som gräns.

PRIOTEC-PRODUKTPAKETET innehåller hjälpredskap till vardagsfunktioner, bl.a. burköppnare som underlättar t.ex. reumatikernas funktion i vardagen

CRAMERIN KNÄSTÖD

ACTIMOVE-STÖD: ryggen, knät, armbågen, handleden

MC DAVIDS HANDLEDSSTÖD

STÖDSTRUMPOR direkt från disken eller skräddarsytt

Produkter - Menu: