Vasa Concept

Mitä Vasa Concept on?

Vasa Concept on intialaisen fysioterapeutin, Dr. Rajul Vasan kehittämä kuntoutusmuoto. Vasa Concept -menetelmä perustuu aivojen uudelleen oppimiseen, hermoratojen uudelleen muotoutumiseen ja eri aivoalueiden uudelleen aktivoitumiseen aivovaurion jälkeen. Harjoittelussa pyritään aktivoimaan kehon halvaantunutta puolta mahdollisimman paljon tuoden kehon painopiste halvaantuneelle puolelle. Oppiakseen uutta aivot tarvitsevat paljon toistoja, jonka vuoksi myös Vasa Concept -harjoittelussa toistomäärät ovat suuria. Harjoituksissa ei keskitytä esimerkiksi kävelyyn tai arjen askareiden suorittamiseen, vaan pyritään luomaan kehon ja aivojen valmiuksia eri toimintoihin. Harjoituksia suoritetaan turvallisissa ja helpoissa alkuasennoissa, joissa pyritään myös herättämään kehon suojareaktioita.

Kenelle Vasa Concept sopii?

Kuntoutusmuoto on tarkoitettu henkilöille, joilla on aivovamma (traumaattinen aivovamma, aivoverenvuoto, aivoinfarkti), CP-vamma tai selkäydinvamma. Vasa Concept -harjoittelu sopii kaikenikäisille. Harjoittelusta saadaan tuloksia, vaikka sairastumisesta ja aivovauriosta olisi jo vuosia aikaa.

Miten Vasa Concept toteutuu Medirexissä?

Medirexissä Vasa Concept -kuntoutujia otetaan vastaan yksilöfysioterapiana (Kela, Soiten palveluseteli, itse maksavat asiakkaat) ja ryhmäkuntoutuksena. Ryhmäkuntoutus järjestetään kerran kuukaudessa ja se on osallistujille maksuton.
Kokkolassa ja Savonlinnassa järjestetään vuosittain Vasa Concept -kuntoutusleirit. Vasa Concept Global ry järjestää koulutuksen yhteistyössä Medirexin ja savonlinnalaisen Terapiaperhonen Oy: n kanssa. Dr. Rajul Vasa on mukana kuntoutusleireillä. Seuraavat leirit järjestetään syksyllä 2019.
Medirexissä on kolme fysioterapeuttia, jotka ovat osallistuneet Vasa Concept -koulutuksiin: Merja Jelekäinen, Krista Porthen ja Marjo Junnola. Lisäksi koulutukseen on osallistunut Medirexin tiloissa työskentelevä fysioterapeutti Mia Peuraharju.

Vasa Concept -ryhmäkuntoutuspäivät syksyllä 2019, klo 12-14.30:

28.9.
26.10.
30.11.
14.12.


Tutustu lisää aiheeseen:
VasaConcept - tri Rajul Vasan englanninkieliset sivut - www.brainstrokes.com
VasaConceptGlobalRy suomalainen yhdistys, sivustolta löytyy lisätietoa esimerkiksi kuntoutusleireistä, jos linkki ei toimi - https://www.vasaconcept.fi
Vasa Concept- kuntoutujien kokemuksia - YouTube video
Kysymyksiä Vasa Concept -kuntoutuksesta


työhyvinvoinnin kannattavuuslaskuriin

Varaa aika netissä!

Kiinnostuitko palvelustamme? Klikkaa alla olevaa nappia ja varaa aika näppärästi netissä!

Varaa aika

Sinua palvelevat

Marjo Junnola


Marjo Junnola

Fysioterapeutti
Neurologinen fysioterapia, Bobath,
Voice massage, Vasa Concept -harjoittelu

Mia Peuraharju


Mia Peuraharju

Fysioterapeutti
Neurologinen fysioterapia, Bobath, Psykofyysinen fysioterapia,
Vasa Concept -harjoittelu

Virpi Maunula


Virpi Maunula

Fysioterapeutti
Lasten fysioterapia, Neurologinen fysioterapia, Bobath, Vasa Concept -harjoittelu

Krista Porthen


Krista Porthen

Fysioterapeutti, Lantionpohjan fysioterapia, Äitiysfysioterapia, Geriatrinen kuntoutus, Lymfaterapia, Vasa Concept

Merja Jelekäinen


Merja Jelekäinen

Fysioterapeutti
Neurologinen fysioterapia, Bobath, Vasa Concept -harjoittelu


Fysioterapia - Menu: