Hyvinvointiblogi

Mitä OMT- fysioterapia oikein on?
27.09.2018

Medirexissä on tällä hetkellä neljä OMT- fysioterapeuttia (Susanna Sinivirta-Mäkinen, Marko Mäkinen, Juhani Taivela ja Matias Mattila) sekä opintoja suorittava OMT- erikoistuva fysioterapeutti Jessica Harju.
OMT-fysioterapeutin koulutus on erittäin laaja ja kattava koulutus tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen mielenkiintoiseen maailmaan. Koulutukseen pääseminen edellyttää fysioterapeutin tai lääkärin tutkintoa sekä asetettujen työkokemus- sekä kurssisuoritusvaatimusten täyttymistä.

Lue koko kirjoitus

Minimal pain for maximum gain!
24.05.2018

Tänään oli ajatuksia herättelevä asiakastapaaminen jaksamisesta ja blogihan tästä hedelmällisestä keskustelusta syntyi!

Lue koko kirjoitus

Virpin ja Merjan matkat!
22.02.2018

Merja ja Virpi olivat Helsingissä kouluttautumassa lasten fysioterapian järjestämillä helmipäivillä 9.-10.2 hotel Katajanokalla. Helmipäivät järjestettiin kolmatta kertaa ja osallistujia oli kaikkiian noin 60 eri puolilta Suomea.

Lue koko kirjoitus

KPO:n kassatyöntekijöiden työssä jaksaminen parani Work Well -työkykyprojektilla
09.02.2018

Fyysinen työ altistaa helposti tuki- ja liikuntaelinsairauksille. Reilun vuoden kestänyt Osuuskauppa KPO:n ja Medirexin uudenlainen yhteisprojekti paransi raskasta kassatyötä tekevien työntekijöiden työkuntoa yli 22 prosenttia.

Lue koko kirjoitus
KPO:n kassatyöntekijöiden työssä jaksaminen parani Work Well -työkykyprojektilla
KPO:n kassatyöntekijöiden työssä jaksaminen parani Work Well -työkykyprojektilla

Joulu on taas (ohi)
04.01.2018

Joulu oli ja meni. Joulustressi -veni, vidi, vici -tulin, näin ja voitin! Mahtavaa. Kiitokset tammikuulle että olet olemassa. Niinhän se homma menee, että mammojen joulu alkaa joulun jälkeen, vaikka mukavahan niitä jouluja on aina jälkeenpäin muistella ja itsehän sitä itselleen kiireitä keksii.

Lue koko kirjoitus

Mietippä sitä!
13.11.2017

Stressi. Sana, joka herättää välittömästi negatiivissävytteisiä mielikuvia. Pitää mennä, pitää hoitaa asioita, on tehtäviä jotka roikkuvat, saisiko välillä hengähtää… Kuulostaako tutulta? Millaisia mielikuvia stressi sinussa herättää?

Lue koko kirjoitus

Ruuhkaa vuosissa
26.10.2017

Palataan taas suosikki- ja ikuisuusaiheisiin: kuntosalitreeniin ja ikuiseen kiireeseen.

Elämme aikoja, jolloin tunnollisilla treenaajilla alkaa kunto olemaan kohdillaan, eli niillä tyypeillä jotka jatkavat huhkimista vielä sen syksyn salibuuminkin jälkeen. Jättebra, hyvä hyvä!
Painot tangossa on mahdollisesti jo uusilla lukemilla ja fiilikset on kuntosalin katossa. Pieni ääriviiva voi näkyä vatsalihaksestakin, jos katsoo oikeassa valossa, oikeasta kulmasta ja aamulla. Ehdottomasti aamulla.

Lue koko kirjoitus

Kuulumisia työkykyprojektien ihmeellisestä maailmasta
18.08.2017

Ikuisuuskysymys, kumpi oli ensin muna vai kana, voisi saada merkityksen työelämän saralla muodossa kumpi oli ensin, työkuormittuneisuus vai työntekijän fyysiset ja psyykkiset resurssit. Tähän osaltaan pyritään vaikuttamaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti työkykyprojekteilla.
Optimaalisin lähtökohta on se, että työpaikalla on kaikki työolosuhteet ja ergonomia-asiat mahdollisimman hyvin järjestetty mutta yhtenä suurena muuttuvana tekijänä työssä on itse työntekijä. Kun fyysisiä ja psyykkisiä resursseja ei voi ostaa kaupan hyllyltä, vaan ihminen ihan itse joutuu asian eteen jotain tekemään.

Lue koko kirjoitus

Hyvää uutta vuotta!
30.12.2016

Viikko sitten päivitin Linkedin sivuja ja samalla katselin työpöydällä kahvikupin vieressä lojuvaa isoa paperinippua. Joulukiireiden keskellä mietin miksi koko maailma pitää aina saada valmiiksi ennen joulua? Huokaus.

Lue koko kirjoitus

Toimintaterapeutti talossa
26.08.2016

Toimintaterapiassa ollaan kiinnostuneita ihmisen kokonaisvaltaisesta fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta toimintakyvystä, joka vaikuttaa ihmisen osallisuuteen ja hyvinvointiin.

Lue koko kirjoitus

Omaishoito tuottaa merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle
02.03.2016

Hallituksen puheenjohtajan, Pekka Nurmen ajatuksia ikäihmisten kuntoutuksesta ja omaishoitajien toimintakyvyn ylläpitämisestä.

Lue koko kirjoitus

Pieni ajatuskupla työhyvinvoinnista
07.10.2015

Jokainen lukutaidon omaava henkilö voi suhteellisen helposti huomata että sana työhyvinvointi muodostuu sanoista: TYÖ ja HYVINVOINTI. Mietin kauan miten näin isoa aihetta voi lähestyä järkevästi ja päätin pistää homman atomeiksi.

Lue koko kirjoitus

Työhyvinvointi
02.02.2015

Puhuttaessa työhyvinvoinnista esiin tulee useita työhön, työntekijään ja työnantajaan liittyviä asioita. Määritelmänä työhyvinvointi tarkoittaa turvallista, terveellistä, tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa, lisäksi työntekijät ja työyhteisöt kokevat työnsä mielekkääksi ja palkitsevaksi, ja heidän mielestään työ tukee heidän elämänhallintaansa (Työhyvinvointi – uudistuksia ja hyviä käytäntöjä, TTL/EU Progress-rahoitusohjelma). Käytännössä terveyden ja työhyvinvoinnin edistäminen työpaikalla on työnantajien ja työntekijöiden sekä yhteiskunnan yhteistyötä.

Lue koko kirjoitus

Fysioterapia vai personal training vai sekä että?
03.09.2014

Ihmiset ovat entistä enemmän halukkaita huolehtimaan omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Erilaisia valmennus ja hyvinvointipalveluita on nykypäivänä paljon tarjolla ja internet on pullollaan tietoa, miten tulisi mitäkin ominaisuutta kehittää tai minkälaisella ruokavaliolla painoa tulisi pudottaa tai saada lihasmassa kasvamaan.

Lue koko kirjoitus

Lomalta...paluu
11.08.2014

Meriveden piiskaamissa hiuksissa on huolettomuudesta kertovia takkuja. Käsilaukun pohjalta löytyy meikkilaukku ja kasa hiekkaa, joka muistuttaa rannalla vietetystä ajasta. Klo 6.45 peilistä katsoo pisamien värittämät uniset kasvot, totiset naururypyt ja villiintyneet kulmakarvat. Huokaus.

Lue koko kirjoitus

Kesäkunto, oletko se sinä?!
23.05.2014

Wuuhuu, kesäkunto on täällä ja Summer Pump Up- projekti lähestyy loppuaan. Onnea sinä kesäkuntoinen sankari, joka olet pysynyt raudanlujana koko pitkän talven, pinnistänyt ja pitänyt päämäärän tiukasti mielessäsi. Nyt hampaiden kiristys palkitaan kun rantakausi on täällä. Enää on loppukiri jäljellä ja testi-iltapäivä häämöttää lähitulevaisuudessa. Heija heija!

Lue koko kirjoitus

Legendaarinen: Ennen vanhaan
24.01.2014

Ei ennen vanhaan kukaan normaali, itseni kaltainen pulliainen tiennyt paljoakaan siitä mitä ja miten pitää syödä, että saa sixpackin näkymään. Sitä paitsi sixpack oli siihen aikaan pelkkää olutta. Luultavasti yksi miljoonasta tiesi kuinka paljon proteiinia pitää syödä päivässä että haba kasvaa. Entä kuinkahan moni osti päivittäin rahkaa kaupasta? Ennen ei ollut hiilareita, eikä ”protskua”, oli ruokaa. Pähkinöitä on suositusten mukaan aina pitänyt syödä, mutta nykyään niitä syödään ihan oikeasti. Soija oli jotain ennenkuulumatonta hepreaa. Terveellinen elämä ei ole koskaan ollut näin tervettä.

Lue koko kirjoitus

Annan ajatuksia
22.11.2013

Onpas hienoa päästä korkkaamaan uusien nettisivujemme blogi! Olemme tosi tyytyväisiä uusiin www-sivuihin, ne näyttävät meiltä ja kertovat myös kattavasti palveluistamme. Kuten muistakin asioista, otamme mielellämme vastaan palautetta myös nettisivuista. Blogiin päivittelemme ajankohtaista tietoa ja hyödyllisiä oppeja...

Lue koko kirjoitus

Seuraa Medirexin blogia hyvinvoinnista
21.10.2013

Medirex uudisti kotisivunsa ja alamme myös julkaista omaa blogia, jossa keskitymme kertomaan ajatuksiamme hyvinvoinnista.

Lue koko kirjoitus